top of page

marian marquez ruiz de gopegui

Nascuda a Tarragona, va començar els seus estudis musicals al Conservatori Professional de Música de Vila-seca, on va estudiar amb el pianista Cecilio Tieles. Després d'obtenir el títol superior de piano sota la direcció d'Àngel Soler va interessar-se pel món de la composició.

 

L'any 2003 va obtenir el Títol Superior pel Conservatori Superior del Liceu estudiant amb Manuel Oltra,  Lluís Vergés i també Carles Guinovart. Ha realitzat cursos amb Josep Soler, Leonardo Balada, Mauricio Sotelo i Luís Naón. Ha obtingut diferents premis de composició: "Premi Joaquim Maideu" (2004, 2008)," Premi Dolors Calvet" (2010), "Ciutat de Reus per a corals infantils" (2009), "Sincrònic" (2010)  i "Premi Ziryab" (2014, 2016). L'any 2014 va estar seleccionada per la Universitat Carnegie Mellon (Pittsburgh, EEUU) per a l'estrena de la seva obra "Synchronies".  La seva obra està editada per Dinsic, Periferia Música i Brotons & Mercadal.  

L'any 2015 comença la seva relació amb el món de la creació musical per a la imatge. Estudia el MCAV al centre superior  Katarina Gurshka de Madrid. Actualment treballa en diferents projects dintre d'aquest camp i també en la composició de formacions clàssiques. 

bottom of page